Cu gatul sub talpa comunista....

Am decis sa creez acest blog deoarece din 1945 traim sub cizma comunistilor, si cele mai multe dintre asasinatele, abuzurile si talhariile acestora au ramas nepedepsite.Sunt un judecator moral si un acuzator al represiunii.Cu ce drept?Cu dreptul castigat in decembrie '89, drept pe care il au toti cei care au pierdut pe cineva drag din cauza comunismului, cei care au suferit in inchisori, cei care au fost raniti si, in cele din urma, cei care am fost pe strazi in acele zile .Va rog pe cei care puteti aduce materiale, marturii, si tot ce are legatura cu subiectul, sa o faceti.
Cu speranta ca suntem inca multi care nu am abandonat lupta impotriva secerii si ciocanului, ca viitorul poate fi diferit, si ca putem sa le lasam altceva celor care ne vor urma, va indemn sa scrieti.Si sa luptati!Asa sa ne ajute bunul Dumnezeu!

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 19 martie 2010

Miscari pe scena politica romaneasca

Dupa terminarea turului doi de la prezidentiale am anticipat ca PD-l va incerca, la un moment dat ( daca va fi nevoie ), acapararea flancului stang al politicii romanesti.Ma gandeam ca acest scenariu va fi posibil daca presedintele PNL, Crin Antonescu, va trage dupa sine PNL-ul in sus, ducandu-l undeva spre 30%, fapt care ar ameninta serios pozitia PD-L-ului ca partid de referinta al dreptei.Asa cum fostul Partid Democrat, socialist la ora aceea, a trecut peste noapte din Partidul Socialistilor Europeni in Partidul Popular European, avand convingerea ca va apara mai bine interesele natiei din partea dreapta a esichierului politic, o miscare de 180 de grade nu ar mai mira pe nimeni in ziua de azi daca e vorba tot de satisfacerea acelorasi nazuinte patriotice.
Insa, privind la evolutia celor doua partide de opozitie, tot mai slabite pe zi ce trece datorita ,,dezertarilor'' ( eh, binecunoscuta tradare romaneasca, nu ??? ) si urmarirea necesitatilor, nu ale Tarii, ci cele personale, de grup sau ( mai grav ) straine, PD-L are marea sansa sa domine atat dreapta ( prin anihilarea PNL ), cat si stanga politicii romanesti ( prin infiintarea partidului lui Oprea ), satisfacand astfel visul ( cosmar pentru noi ) lui Traian Basescu de a nu mai avea adversari, si de a face ceea ce ii pofteste inima cu aceasta tara.
Tocmai in aceste momente, cele mai dificile dupa '89, ar fi nimerit ca toti cei care doresc cu adevarat schimbarea structurilor mafiote care au jefuit tara dupa Revolutie si au dus-o in cea mai grava criza morala ( in primul rand ), sociala si economica, sa se implice intr-un proiect national, avand in vedere doar binele Romaniei.Aceasta se poate face numai trecand peste orgoliile si aspiratiile personale, caci doar sacrificiul, intelegerea, si buna colaborare ( dintre oamenii care doresc scoaterea Tarii din fundatura in care a fost impinsa de toti iresponsabilii politici din 1990 incoace ), ii pot da acestei greu-incercate tari o sansa reala de revenire.

2 comentarii:

  1. Se pare ca nu scapam prea curand de visul urat al partidului unic. Un vis drag comunistilor si securistilor. O stafie ce bantuie ...inca... Romania.

    RăspundețiȘtergere
  2. 20 de ani la fel: rotim cadrele, adica hotii... avem doar 3 alternative: compromis, emigrare, revolutie (in sensul "iacobin" al cuvantului:))

    Razvan

    RăspundețiȘtergere